Eat portuguese food

Almost everywhere and no, we are not exaggerating! All around the city you will find restaurants with typical dishes of Portuguese cuisine, from traditional grilled sardines to one thousand and one ways of cooking codfish.

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Enjoy your stay in Lisbon, try to forget the fast food and enjoy a cuisine with centuries of tradition. Look for the small taverns of the city, the more traditional ones, those where you will think twice before entering, and you will not regret.

It is precisely there that you can eat good and genuine food, with some strange names like giblets with rice, stone soup or whitefish with tail in the mouth with tomato rice. Prepare to have good surprises.

Where to eat:

Zé dos Cornos Tavern

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Typical neighbourhood tavern with typical neighbourhood environment and traditional Portuguese food. The spareribs with rice and beans is one of the most celebrated dishes. To start ask for the special cheese with a spicy touch.

Where: Beco dos Surradores, 5

Telef. 21 886 9641

Hey: Close at sundays

UMA Restaurant – Who knew this little restaurant tucked away in downtown Lisbon serves one of the best seafood rice in the city. The secret is no longer so secret, so it is advisable to book table.

Where: Rua dos Sapateiros, 177

Telef: 213427 425

O Trigueirinho – Small restaurant hidden in Largo dos Trigueiros, Mouraria, with warm atmosphere. The servings are generous and you can taste the fried liver or stuffed squid. For dessert try the mango mousse.

Where: Largo dos Trigueiros, 17

Telef: 21 888 12 19


As fotos até são giras, mas não percebi nada! (Aqui está a papinha feita)

Onde pode comer boa comida portuguesa

Quase em todo o lado e não, não estamos a exagerar! Um pouco por toda a cidade vai encontrar restaurantes com pratos da típica gastronomia portuguesa, desde as tradicionais sardinhas assadas, às mil e uma formas de cozinhar bacalhau.

Aproveite a estadia em Lisboa para esquecer as cadeias de fast food e saborear uma gastronomia com séculos de tradição. Procure pelas pequenas tascas da cidade, aquelas mais tradicionais, aquelas onde vai pensar duas vezes antes de entrar, e não se vai arrepender.

É precisamente aí que se comem pratos únicos, com nomes mais ou menos estranhos como arroz de cabidela, sopa da pedra ou pescadinha de rabo na boca com arroz de tomate malandrinho. Prepare-se para ter boas surpresas.

Onde comer:

Tasca Zé dos Cornos – Típica tasca de bairro, com típico ambiente de bairro e comida tradicional portuguesa. O entrecosto com arroz de feijão é um dos pratos mais elogiados. Para entrada peça para provar o queijo especial da casa, com um toque apimentado.

Onde: Beco dos Surradores, 5

Nota: Encerra aos domingos

Restaurante Uma – Quem diria que neste pequeno restaurante escondido na baixa de Lisboa se serve um dos melhores pratos de arroz de marisco da cidade. O segredo já não está assim tão bem guardado, pelo que é aconselhável reservar mesa.

Onde: Rua dos Sapateiros, 177

Trigueirinho – Pequeno restaurante escondido no Largo dos Trigueiros, em plena Mouraria, com ambiente acolhedor. As doses são generosas e pode saborear iscas à portuguesa ou lulas recheadas. Para sobremesa experimente a mousse de manga.

Onde: Largo dos Trigueiros, 17

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